De Kwan Nyom Hapkido Academie onderleiding van Kwan Nyom Master Ron.

Op de Kwan Nyom Hapkido Academie streven we naar een zo goed mogelijke uitdragen en uitbreiding van Kwan Nyom Hapkido in Nederland.

Wil je trainen in de Academie, dan moet je minstens bruine band Kwan Nyom Hapkido hebben. Mensen uit een andere stijlen kunnen ook aansluiten. De eis voor hen minimaal is 1 ste Dan uit je eigen stijl en binnen een jaar de kennis van Kwan Nyom Hapkido opgebouwd hebben tot bruin.

Wat wordt behandeld binnen de academie.

De training bestaat uit een Sun Bae training. Dit is een technische training voor rode band en hoger en een niveau training

Bij de Sun Bae trainingen krijgen de lagere banden , d.w.z. de bruine banden, training op eigen niveau. Academie wil iets extra’s toevoegen. En wel het aspect gezondheid en Healing. Als martial artis is naast het verstoren van iemands balans het ook belangrijk dit balans te kunnen herstellen.

Gezondheid en Healing.

De opleiding gezondheid en healing is KTNO geaccrediteerd. Onder ID-nummer K10948.

De opleiding is een praktijkgerichte opleiding.
Uiteraard met enige theoretische achtergrond.

De opleiding.

De opleiding Healing is een praktijkgerichte opleiding.
Uiteraard met enige theoretische achtergrond.

Vooropleiding.

Er is geen vooropleiding nodig en medische kennis is niet noodzakelijk . De reden hiervoor is, dat we in deze jachtige tijd, veel van onze eigen mogelijkheden als mens, kwijt zijn geraakt. Je ziet, dat er bijvoorbeeld voor een lichte verkoudheid, vaak beroep gedaan wordt op de huisarts. Als je luistert naar je innerlijke “Ik” weet je zelf óók wat er gedaan moet worden in zo’n situatie.
Zo zijn er veel voorbeelden te noemen, waarin je jezelf kan behandelen of een andere kan adviseren ,wat te doen.
Als een kind zich gestoten heeft, wrijft het over de pijnlijke plek. Een natuurlijke reactie. Het helpt en verlicht meestal. Dit is het begin van massage.
Met deze opleiding leer je o.a. behandelen met drukpuntmassage, ook wel Shiatsu genoemd.
Deze vorm van behandelen is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft in de medemens. Je leert wat je mogelijkheden zijn met deze en enkele andere methodieken.

Duur van de opleiding.

32 uur klassikaal.

Examen.

Praktijkexamen. Er wordt ook gevraagd naar de theorie die tijdens de cursus gegeven is.

Certificaat.

Na positief resultaat van je examen.

Persoonsbeschrijving:

Als fysiotherapeut heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van de medemens. Iedere keer werd ik weer uitgedaagd om me te verdiepen in andere behandelmethodes.
Zodoende kwam ik, vanuit de fysiotherapie, op het pad van o.a. de Shiatsu- massage, de manueel therapie, de voetreflexologie en het magnetiseren.

Naast behandelaar heb ik ook de weg van patiënt moeten bewandelen en heb hierin ook vele fases doorlopen en veel geleerd. Dit alles bij elkaar heeft mijn visie en missie bepaald.
Ik zie, dat de mens steeds verder van zichzelf af gaat staan. Ik voel het daarom als een missie om de mensen inzicht te geven in “wat kan ik als mens vanuit mijn mens zijn”.
Door deze cursus te geven, hoop ik dat de cursist kan genieten van de kennis die hij/zij heeft op gedaan en de medemens hiermee nog beter kan helpen.

Naast bovenstaande ben ik al 50 jaar thuis in de Martial Arts en geef ik sinds 1998 trainingen in zelfverdediging/ weerbaarheid. Sinds september 2019 heb ik de titel Kwan Nyom Hapkido Master. Van de zes Kwan Nyom Masters wereldwijd, zijn er momenteel nog 4 actief.

Vandaag herhalen we een deel 1 en gaan we door met de praktijk van het nek-schoudergebied. Nu wordt ook weer aandacht besteed aan het hoofdstuk ontspannen.

 

 De video hiernaast werd gemaakt in Sydney en maakte deel uit van het examen  voor 5e Dan.

Voeg je koptekst hier toe

2017 was een heel belangrijk jaar voor de Kwan Nyom Hapkido.

In Sydney werden diverse examens afgenomen. De kandidaten kwamen van over de hele wereld. De Nederlanders Henk Verberne en Ron van Beukering haalden hier respectievelijk hun 3e Dan en 5e Dan. 

Groepsfoto van ITS7 in Sydney.