Wat is hapkido?

 

Hapkido is een vrij jonge Martial art gericht op zelfverdediging. Er worden allerlei technieken geleerd, zoals trappen, stoten, worpen, klemmen en grondtechnieken. Daarnaast gebruiken hapkidoka’s gecombineerde zelfverdedigingstechnieken, ademhalings-,meditatie- en ontspanningsoefeningen.

Voordelen van deze zelfverdedigingssport.

  • Vergroten van je zelfvertrouwen
  • Verbeteren van je gezondheid
  • Voorkomen van conflicten
In de training besteden we aandacht aan je lichaamstaal.Je leert een ontspannen houding aan te nemen in een gespannen situatie. Zo straal je rust en zelfvertrouwen uit en is de kans op escalatie minder.
In hapkido kun je veel spanning kwijt. Je ontwikkelt spierkracht, souplesse, een goede ademhaling en leert je te ontspannen. Dit heeft een positief effect op je gezondheid en je dagelijks leven. Een goede methode om te ontstressen.

Natuurlijk is het aspect zelfverdediging een heel belangrijk onderdeel. Je leert niet te gaan vechten, maar juist te voorkomen. Het belangrijkste is dat je weerbaarder wordt. Zowel mentaal als fysiek. Fysieke verdediging zal alleen in een noodsituatie moeten. als het niet anders kan. Sorry zeggen om te voorkomen dat een situatie uit de hand loopt , is een stap naar de”escalatie. Voorkomen is beter dan genezen.

Weten of hapkido iets voor jou is? kom dan eens langs, Je bent altijd welkom

Training Jeugd Berkel_Enschot
Jeugdtraining tijdens de Corona periode.