Kwan Nyom Hapkido hetkoreaans MMA.

 

Kwan Nyom Hapkido is een methode om jezelf te verdedigen. Er zijn geen wedstrijden of stijlvormen. Kwan Nyom Hapkido is het Koreaanse MMA. Je leert jezelf te verdedigen op straat. We hebben geen wedstrijden. Doordat we zelfverdediging leren, geven wedstrijden een beperking in onze technieken en dus in het automatisme in verdedigen van jezelf. Meld je aan, als je belangstelling heb 

   Internationale groep van Hapkidok’s.

Grootmeester G.Booth.
 

GM G.Booth heeft dit systeem van zelfverdediging uitgedacht. De methode gaat uit van concepten te vergelijken met formules, zoals in de wiskunde. Begrijp je het concept, dan ben je in staat veel technieken uit te voeren, zonder ze stuk voor stuk geleerd te hebben. Vergelijk de wiskunde maar weer. Als je de formule eenmaal begrijpt kun je veel opdrachten uitvoeren.Naast de conceptgedachte is je mindsetting van groot belang. Ook begrip over hoe mentale processen werken in een situatie van zelfverdediging, is een van de belangrijke onderdelen van de Kwan Nyom Hapkido. Tijdens de trainingen wordt hierover voldoende verteld.

Master Ron van beukering R.van Beukering introduceerde Kwan Nyom Hapkido in Nederland.

Kwan Nyom Hapkido in Nederland.

 

Kwan Nyom Master Ron van Beukering heeft Kwan Nyom Hapkido in 2006 in Nederland geïntroduceerd. Hij is momenteel ( 2019) een van de vier active Kwan Nyom Masters wereldwijd.  Master Tapio in Finland . Master Dave in de USA en Master Adrian in Australië.
Zowel Master Jimmy en Master John, uit Australië, zijn ook Kwan Nyom Masters, maar door omstandigheden niet meer of gedeeltelijk actief.

Introductie van Kwan Nyom Hapkido in Nederland.

 

In 2006 werd Master G.M. Booth uitgenodigd om in Best een Seminar te geven. Ron van Beukering (5e Dan Kwan Nyom Hapkido ) was toen 1ste Dan traditionele Hapkido en 3e dan Sin moo Hapkido.
Hij had de video’s van Master Booth ( nu inmiddels grootmeester) bestudeerd en was er erg enthousiast over.
Nadat Ron een week met master Booth had doorgebracht, was het enthousiasme alleen maar groter geworden en besloot Ron van Beukering de methode van Master G.Booth in Nederland vorm te geven.

Inmiddels zijn er tussen de 150 en 200 beoefenaars van Kwan Nyom Hapkido in Nederland.
Naast Hapkido heeft Ron zich verdiept in de Dim Mak 1ste Dan(instructor), Mestechnieken( basis instructor M.A.C.H bij M.van Dongen) en Systema, in verleden Taekwondo en Hanmudo.Verder heeft hij zich als fysiotherapeut/praktijkhouder gespecialiseerd in Shiatsu/acupressuur en manuele therapie. Daarnaast heeft hij verschillende vormen van meditatie gedaan, alsmede hypnotherapie. Drie jaar geleden heeft hij de cursus coaching afgerond.

Kwan Nyom hapkido had te bieden wat een Martial artist zoekt. Alles onder één noemer.
Complete Self Defence.

Daarnaast zijn Master Henri en Master  Roddy, Hapkido Masters bij Kwan Nyom Hapkido. Master Henri heeft daarbij de 7e Dan en Master Roddy de 6e Dan. In hun scholen wordt ook fanatiek Kwan Nyom Hapkido gegeven door, natuurlijk, IHA erkende instructeurs.