Hapkido Combinatie.

Hapkido combinatie is Hapkido combineren met andere inzichten uit o.a. de martial arts. De inzichten kunnen breed zijn van andere verdedigingsstijlen tot inzichten vanuit mijn vooropleidingen. Het is zo geweldig door die inzichten en andere stijlen tot een methode te komen waarbij je probeert het maximale effect te krijgen met een minimal energie gebruik. 

Deze route naar hapkido Combinatie is niet spontaan ontstaan. Er is een grote ontwikkeling op zowel fysiek als mentaal gebied aan vooraf gegaan.

De laatste zestien jaar (-2024) heb ik samen met grootmeester Booth zijn weg bewandeld. Tijdens deze route kwam ik veel bijzonder zaken tegen gezien vanuit andere invalshoeken. Uiteindelijk werd het tijd een andere route te kiezen, waarbij allerlei inzichten gecombineerd worden.

 

Een bijdrage wordt geleverd door ondermeer: Grootmeester Harry Bottse, met zijn zeer grote ervaring in allerlei stijlen. Hij is ere lid van “Yong Hapkido Combinatie”. Dhr.Toon van Gils mocht het eerste een Diploma Hapkido Combinatie ontvangen. Hij heeft in 1979 de 3e plaats op de wk taekwondo behaald.  John Lemmens ( 5e Dan Koreaans Karate en 1ste Dan Krav Maga))  geeft met zijn expertise een grote ervaring ook weer vele inzichten. Door het samengaan met de NBJJV wordt het plaatje van de gecombineerde technieken op hoger niveau compleet.  Verder ben ik natuurlijk de lessen in de Sin Moo Hapkido, Onder Dojunim Ji Han Jae, van Rony Dassen (R.I.P) niet vergeten.

Ik ben heel trots op de mogelijkheden die ieder een me bied. Mijn dank daarvoor. Kwan Nyom Master en oprichter van “Hapkido Combinatie”. Ron van Beukering.

 

Foto van de International Trainings Seminar in Amsterdam. De aanwezige top van trainers , Masters, Grandmasters van diverse landen.

International Training Seminar Hapkido in Amsterdam

Als leerling van Dojunim Ji Han Jae, heeft GM G.Booth , zijn eigen stijl, Kwan Nyom Hapkido ontwikkeld. Een systeem van zelfverdediging dat zich richt op concepten en mindset. Het is opgebouwd zoals formules in de wiskunde. Hierdoor zijn allerlei technieken vanuit verschillende situatie toepasbaar. De technieken zijn zoveel mogelijk straatgericht. Een goed gevormde basis is essentieel.

Yong Hapkido Combinatie