Trainers

Ron van Beukering

Master Ron van Beukering heeft  Kwan Nyom Hapkido in 2006 in Nederland geitroduceerd. Hij is op dit moment (2019) een van de vier actieve Kwan Nyom Masters wereldwijd. Master Ron van Beukering staat bekend om zijn expertise en ervaring in Kwan Nyom Hapkido en zijn bijdrage aan de ontwikkeling en groei van deze methode voor zelfverdediging in Nederland.

Op 16 oktober 2022 is Dhr. van Beukering gestart met combineren van Hapkido met andere disciplines, zoals technieken uit  Taekwondo, Aikido, Jiu-jitsu, Braziliaans Jiu-jitsu, Pencak, Krav Maga, e.d. 

 

M.Ron, Kwan Nyom Master Ron van Beukering. Hoofdtrainer Kwan Nyom hapkido Nederland.

Een stukje geschiedenis.

In 2006 nodigde Ron Master G.M. Booth uit om in Best een seminar te geven.  Na het bestuderen van de video’s van Masterr Booth, besloot hij Master Booth uit te nodigen. Na een week met Master Booth door te brengen, groeide Rons enthousiasme alleen maar en besloot hij de methode van Master G.Booth in Nederland te introduceren en verder vorm te geven. Het hoogte punt was de International Seminar in Amsterdam. Een geweldig evenement met masters en grandmaster uit verschillende delen van de wereld. Het evenement in Amsterdam duurde 7 dagen. De laatste trainings dag mochten de Masters van verschillende stijlen hun training geven. Al met al een kroon op het werk van Ron.

 

Intussen ( 2021) zijn er tussen de 150 en 200 beoefenaars van Kwan Nyom Hapkido in Nederland.

Naast hapkido zijn er nog enkel disciplines  waarin  Ron zich verdiept heeft  zoals onder andere Sin moo Hapkido 3e Dan methode Mung Jae-Nam  1ste Dan, Dim Mak (1e Dan-instructeur), Mes technieken (basis-instructeur M.A.C.H bij M. van Dongen), Systema vlgs Vasilliev en in het verleden Taekwondo bij GM H.Bottse en Hanmudo. Bovendien heeft hij zich gespecialiseerd in Shiatsu/acupressuur/Gan Zhen en manuele therapie als fysiotherapeut. Hij heeft ook verschillende vormen van meditatie en hypnotherapie gedaan en drie jaar geleden de cursus coaching afgerond.

“Yong Hapkido Combinatie ” biedt wat een vechtsporter zoekt: complete self defence, alles onder één noemer.

Deze methode van “Hapkido Yong”  wordt gegeven in Berkel-Enschot en Waalwijk. Inmiddels  (2024) is de ontwikkeling binnen onze manier van denken en doen doorgegaan en heeft uiteindelijk vorm gekregen in

“Yong Hapkido Combinatie”

Ron met de grondlegger van de Hapkido,Dojunim Ji Han-Jae

Cho Gyo Nim Marco, 1ste DAN
Instructor. Marco geeft de trainingen in Waalwijk

Marco van Gulik is 1ste Dan in de Kwan Nyom Hapkido en Instructor bij de International Hapkido Alliance.

Naast Hapkido heeft Sir Marco Pentjak Silat gedaan is is hij al jaren actief als trainer “Marietje Kessels” op diverse scholen.

 

CHO GYO NIM Zhour. 1Ste DAN. 

IHA Instructor

John Lemmens

John Lemmens is 5e Dan Koreaanse Karate en eerste Dan Karv Maga.

Hij heeft bijzonder veel ervaring in real combat trainingen en diverse Martial Arts stijlen.

CHO GYO NIM Jamy. 1ste Dan.Instructeur in opleiding. Jamy heeft tevens de 2e dan Taekwondo.

CHO GYO NIM Ad.

1Ste Dan IHA.

Ad is 3e Dan Koreaanse Karate en basis instructor knife fighting.

Hij heeft bijzonder veel ervaring in real combat trainingen en diverse Martial Arts stijlen.

hapkido combinatie academie
Hapkido Combinatie: Toon van Gils (midden)haalde zijn zwarte band en is daardoor toegelaten tot deze speciale groep. Toon heeft op de wk Taekwondo in '79 de 3e plaats behaald . Bij deze elite groep hanteren we alleen zwarte band. Verder geen levels. Zwart is onzichtbaar, je weet niet wat er achter de band schuil gaat.Er zijn geen verder graden. Je wordt toegelaten tot de test als alle leden van deze groep akkoord gaan.Er is geen opbouw mogelijk vanaf gekleurde band naar deze elite groep. GM Harry Bottse is erelid.
Cho Gyo Chang en Driss. Beide eerste Dan Kwan Nyom hapkido.